Aquí teniu la recepta del xarop:
QUÈ
NECESSITEU
- Un pot de vidre amb tapa de rosca.
- Dos grapats generosos de regalèssia de pal ratllada.
- Dos llimones mitjanes senceres, molt important que siguin ecològiques ( pela lliure de químics).
- 100 g de gingebre fresc.
- Dos cullerades soperes grosses de mel.
- Una olla per fer bany maria.
- Posem primer la regalèssia dintre del pot.
- Afegim el gingebre trinxat ben petit ( no s’ha de pelar)
- Afegim les llimones senceres amb pela i tot ( els ossos grossos els traiem)
POSEM AQUESTS TRES INGREDIENTS AL BANY MARIA DURANT UNA HORA.
Si volem remenar el xarop hem de destapar amb cura i que les gotetes de la tapa caiguin a dintre.
Un cop passada l’hora destapem i afegim les
dos cullerades soperes generoses de mel, tornem a tapar i el deixem al bany
maria una hora més.
UN COP FINALITZADA L’HORA podem passar el
xarop pel túrmix, durarà una setmana a la nevera.
SI
VOLEM CONSERVAR EL XAROP HAUREM D’ESTERILITZAR A LA MANERA TRADICIONAL.
Una forma es posant el pot boca avall en una olla amb aigua que el
cobreixi les dos terceres parts i deixar-lo amb el aigua bullint 20 minuts. Traurem
el pot quan l’aigua s’hagi refredat.
Es un xarop molt equilibrat, el gingebre vasodilatador
i hipotensor és compensa amb la regalèssia hipertensora. El gingebre és un estimulant digestiu,
regulador de la flora intestinal i també antiinflamatori potent, és alhora un
gran escalfador del sistema respiratori i calma la tos. La regalèssia és un
regenerador de la mucosa respiratòria, estomacal i intestinal.
El xarop és picant i es pren a petites dosis.
El mantenim a la boca i després l’empassem, tantes vegades com faci falta, fins
que notem l’escalfor al cos. També ho podem prendre en infusió, agafem una
punta de xarop en una tassa de te i li afegim aigua ben calenta.
Començarem a desenganxar mucositat i a netejar sinus i
bronquis.