domingo, 19 de abril de 2015

Refrescos d'herbes


DOS REFRESCOS primaverals CEDITS PER LA DOLORS GENERS, fitoterapeuta


BEGUDA REFRESCANT DE SAÜC

 Lleugera i d’un delicat sabor a fruites, és  una beguda típica dels camperols anglesos.

Afavoreix  el suar i facilita l’eliminació de toxines per l' orina.
 
 
BEBIDA REFRESCANTE DE SAUCE
 
Ligera y con un delicado sabor a frutas, es una bebida típica de los campesinos ingleses. Favorece la sudoración y facilita la eliminación de toxinas.

 
XAROP

Es posa a bullir 1 l. d’aigua i s’hi afegeix 1 kl. de sucre i una llimona tallada a rodelles

Quan el sucre s´ha fos,  es retira del foc; s’hi afegeixen 25 flors grosses de saúc i el suc de dues llimones. Es torna posar al foc fins que bulli i después es deixa reposar fins que es refredi.

Aquest xarop s’ha de diluir en 5 parts d’aigua i servir-ho ben fred.
 
Jarabe
 
Ponemos a hervir 1 litro de agua y  se añade 1 kg de azúcar y un limón cortado a rodajas.
Cuando el azúcar esta fundido, se retira del fuego, se añaden 25 flores grandes de sauce y el zumo de dos limones. Se vuelve a poner en el fuego hasta que hierba y después se deja reposar hasta que se enfríe.
Este jarabe es un concentrado y se tiene que diluir en cinco partes de agua y servirlo bien frío.
 

REFRESC DE MARIA LLUÏSA I MENTA

Es prepara una infussió amb dos litres d’aigua , 5-8 cullerades de sucre, una branca de maria lluïsa i un bon ram de branquetes de menta.

Es deixen les plantes dins la  cassola durant dotze hores; es cola la barreja i s’hi afegeix el suc de dues o tres llimones.

Es guarda a la nevera i se serveix ben fresc.
 
Refresco
 
Se prepara una infusión con dos litros de agua, de cinco a ocho cucharadas de azúcar, una ramita de maria luisa y un buen ramillete de brotes de menta. se dejan las plantas en un recipiente durante doce horas, se cuela y se mezcla, se añade el zumo de dos o tres limones.
Se guarda en la nevera  y se sirve bien fresco.
 
 
Sempre podeu probar amb altres edulcorants, però pel jarop será difícil ja que le sucre actua també com a conservador, us convidem a enviar els vostres experiments amb les vostres dades per a que si voleu les publiquem en aquest espai.
 
SIEMPRE PODEIS PROBAR CON OTROS ENDULZANTES, PERO PARA EL JARABE SERÁ DIFÍCIL YA QUE EL AZÚCAR ACTUA TAMBIÉN COMO CONSERVADOR, POR ELLO OS ANIMO A QUE ENVIEIS VUESTRAS RECETAS E INVESTIGACIONES, CON VUESTRAS SEÑAS PARA QUE SI QUEREIS LO PODAMOS PUBLICAR.
 
 
 
 
 
 

No hay comentarios:

Publicar un comentario